Levensloopbestendige appartementen

Appartementen met oog voor de toekomst

De Fonteinkerk ligt aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg. Aan de achterzijde ligt het gebouw aan de Vliet. Dit kanaal vormt een doorgaande vaarroute tussen Leiden en Delft. De locatie ligt op slechts enkele minuten wandelen van het centrum van Voorburg. Ook het centrum van Den Haag is dichtbij. De Grote Markt ligt op 5 km afstand.

Gelijkvloerse appartementen

Door de transformatie van en nieuwbouw op de kerk ontstaat er een nieuwe toekomst voor dit gebouw. Op dit moment is het gebouw naar binnen toe gekeerd. Door de transformatie raakt het gebouw beter geïntegreerd met de plek. Het gebouw opent zich naar de Vliet en naar de rest van de omgeving.

Parkeren en toegankelijk met de lift

De Fonteinkerk wordt een bijzonder appartementengebouw in Voorburg. Het gebouw is sinds 2016 niet meer in gebruik en krijgt door de transformatie tot woongebouw een nieuwe toekomst. In totaal komen er 19 woningen in het complex dat prachtig aan de Vliet ligt.

Bovenop de kerk worden 3 extra verdiepingen gebouwd. Er is bewust gekozen om de stijl van de nieuwbouw duidelijk af te laten wijken van de architectuur van de kerk. Zo blijft duidelijk zichtbaar wat oud en wat nieuw is aan het gebouw.

De woonoppervlaktes variëren tussen ca. 103 en 214 m2. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte. De appartementen op de begane grond krijgen een terras. De appartementen op de verdiepingen krijgen één of meerdere balkons. Doordat er openingen worden gemaakt in de dichte gevels van de kerk krijgen de appartementen veel licht van buiten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief: