FAQ

Heb je een vraag over het project “Wonen in de Fonteinkerk”? Kijk hieronder of jouw vraag mogelijk al eerder gesteld en beantwoord is. Staat je vraag en antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met Frisia Makelaars via 070-3420112 of stuur een mail naar kuiper@frisiamakelaars.nl

Algemeen

Frisia Makelaars is verantwoordelijk voor de verkoop van het project. Neem gerust contact op voor persoonlijk advies. Dit kan via onderstaande contactgegevens.

Frisia Makelaars
Makelaar: Robert Kuiper
kuiper@frisiamakelaars.nl
070-3420112

Binnenkort gaat de aannemer voorbereidingen treffen om te starten met de bouw. De planning ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

 • Start sloopwerk: eind 2021
 • Start bouwwerkzaamheden: begin 2022
 • Oplevering: eerste kwartaal 2023

Uiteraard gaat het om een prognose. Neem voor uitgebreide informatie contact op met de makelaar van het project.

De appartementen hebben een hoogwaardig opleverniveau. De appartementen worden namelijk standaard opgeleverd compleet met:

 • Vloer- verwarming en koeling
 • Sausklaar stucwerk (plafonds en wanden)
 • Standaard stompe deuren
 • Fraai sanitair- en tegelwerk
 • Luxe keuken

Afwerking en indeling van de appartementen

Voor alle appartementen zijn keukens ontworpen. De prijs en daarmee de stelpost van deze keukens zijn:

 • € 8.150 incl. BTW voor de appartementen van ca. 103 m2,
 • € 18.700 incl. BTW voor het appartement van ca. 214 m2 en
 • € 13.250 incl. BTW voor de overige appartementen.

Uiteraard ben je volledig vrij om een keuken naar eigen smaak te kiezen bij de leverancier.

Ja, er is veel mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de indeling en afwerking van de appartementen. Met de makelaar kan je alle mogelijkheden bespreken.

Ja, alle appartementen beschikken over vloer- verwarming en koeling.

De algemene ruimtes worden volledig hoogwaardig afgewerkt opgeleverd. Op de vloer van de entreehal komen vloertegels, de wanden worden afgewerkt met gesausd stucwerk. De vloer van de gangen op de verdieping wordt voorzien van tegels. Waar nodig worden akoestische maatregelen genomen.

Parkeren en Mobiliteit

Alle appartementen beschikken over een vaste parkeerplaats. Deze parkeerplaats is inbegrepen in de getoonde koopsom vrij op naam (v.o.n.). 

Aan de Fonteynenburghlaan zijn alleen mogelijkheden voor bezoekersparkeren. De blauwe zone met gebruik van de parkeerschijf is wel van kracht.

Bezoekers kunnen overigens ook op eigen terrein parkeren. Hiervoor zijn vier parkeerplaatsen beschikbaar.

Ja, er is één parkeerplaats gereserveerd voor een deelauto. De verdere uitwerking en besluitvorming verloopt via de Vereniging van Eigenaren (VVE).

Ja. Er is een inpandige gezamenlijke fietsenberging voor vijf appartementen, nl. voor de bouwnummers 2, 11, 12, 15 en 16. De andere appartementen krijgen een eigen berging op de begane grond waar de fiets in gestald kan worden.

Alle appartementen beschikken over een inpandige berging in het appartement.

Duurzaamheid

Het gaat om een duurzame herontwikkeling met nieuwbouwkwaliteit. Het is gebruikelijk dat de appartementen bij oplevering worden voorzien van het definitieve energielabel. De appartementen zullen hierbij een A label krijgen.

Het gebouw voldoet aan de eisen in het Bouwbesluit met betrekking tot duurzaamheid. De appartementen worden voorzien van een duurzame warmtepomp en ook van warmteterugwininstallaties (WTW).

We houden rekening met de opkomst van elektrisch vervoer, zoals de elektrische fiets, de elektrische scooter en de elektrische of hybride auto. Individuele bergingen en parkeerplekken worden optioneel voorzien van oplaadpunten. Bovendien reserveren we een parkeerplaats voor een nader te bepalen deelauto concept, zoals bijvoorbeeld GreenWheels of ConnectCar.

Een elektrische bodemwarmtepomp gebruikt warmte uit de bodem, die met behulp van elektriciteit wordt opgewaardeerd voor het verwarmen van het appartement en het tapwater. Het is een systeem van verticale of horizontale buizen waar een koudemiddel doorheen stroomt dat warmte opneemt uit de bodem. De warmtepomp zet deze warmte om in bruikbare warmte voor het appartement. Doordat de  bodemwarmtepomp grotendeels duurzame energie uit de bodem gebruikt en maar een beperkte hoeveelheid elektriciteit, heeft hij een hoger rendement dan de HR-ketel.

Op het dak kunnen circa 100 zonnepanelen geplaatst worden. Deze zullen als meerwerkoptie aangeboden worden aan de kopers. Door het aanschaffen van een pakket zonnepanelen zullen de maandelijkse kosten voor elektra die u betaalt aan de nutsbedrijven, afnemen. Het merk, type, vermogen van de zonnepanelen is op dit moment nog niet bekend.

Een laadpaal voor de elektrische auto wordt als meerwerkoptie aangeboden.

Procedure en verkoop

De verkoop is gestart! Neem direct contact op met de makelaar om de beschikbaarheid te bespreken. Tevens kan de makelaar het verkoopproces nader toelichten.

De meest belangrijke verkoopstukken staan op de website. Neem contact op met de makelaar voor de volledige (digitale) kopersmap.

Er wordt een koopovereenkomst gesloten voor de aankoop van de grond en een aannemingsovereenkomst voor de grondsanering, bouw- en woonrijp maken en de bouw van het appartement. Voor meer informatie over de overeenkomsten en het proces kan je contact opnemen met de makelaar.

Tijdens de bouw

Het appartement zal met Woningborg-garantie worden verkocht. De aannemer verstrekt deze bouwkundige kwaliteitsgarantie. Daarnaast is er de garantie dat het appartement wordt afgebouwd wanneer de oorspronkelijke aannemer tijdens de bouw van het appartement failliet gaat. Woningborg hanteert stringente eisen voor de aangesloten aannemers. Woningborg schrijft de aanneemtermijnen, de garanties en de inhoud van de aannemingsovereenkomst voor aan de aannemer.

Op aanvraag kan de aannemer je een minderwerkbegroting voor een casco oplevering doen toekomen. Zo kan je in eigen beheer na de oplevering het appartement volledig naar eigen zin inrichten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief: